Cukor v kozmetike

Základná zložka cukrovej pasty je cukor. Preto vznikol aj tento článok. Cukor má významné postavenie v kozmetickom priemysle. Pridáva sa do mydiel, peelingov, má hojivé účinky, výťažky z trstinového cukru a melasy, sú súčasťou krémov a telových prípravkov.

Cukor je zložka, ktorú každý z nás pozná, najčastejšie z kuchyne. Naše deti ho milujú a priznajme sa, aj my. Cukor však môžeme využiť aj inak.

Peeling

Cukor ako peeling, je výborný exfoliant. Dodá pleti zdravú farbu, pretože pokožku dobre prekrví a odstráni odumreté kožné bunky. Pokožka zostane čistá, krásne hladká a jemná. Pridaním kvalitných rastlinných olejov, pokožka dostane potrebnú výživu a hydratáciu.

Pri cukrovom peelingu nemusíte rozmýšľať, pre aký typ pokožky je vhodný. Môžete ho použiť ako pri suchej, tak aj mastnej pleti. Z mastnej pokožky odstráni prebytočný film, ktorý sa tvorí na povrchu. Suchá pokožka je oveľa tenšia a jemnejšia a preto je lepšie používať jemnejší cukor (môžeme ho v mixéri na niekoľko sekúnd rozmixovať na jemnejšie), aby pokožku nepoškriabal a nepoškodil.

Kyselina Glykolová

Zaujímavou zložkou cukru z pohľadu kozmetiky a starostlivosti o pleť, je kyselina glykolová, ktorá je súčasťou AHA kyselín (Alpha hydroxy acid).

AHA kyseliny zbavujú pleť odumretých kožných buniek, ktoré sú na povrchu pokožky. Zároveň pomáhajú obnove buniek, tvorbe kolagénu a zlepšujú elasticitu pokožky. Pri aplikácii dochádza k lepšiemu prekrveniu a hydratácii.

Ak chcete zvýšiť účinok tejto kyseliny, použite trstinový cukor, ideálne ak má vyšší obsah melasy (prejaví sa to jeho sfarbením, je veľmi tmavý). Jeho obsah kyseliny glykolovej je vyšší, ako má biely cukor. Pri výbere, však treba dať pozor na cukor hnedý, ktorý nemá s trstinovým nič spoločné, len je prifarbený.

Cukor ako konzervant

Cukor je vynikajúcou prírodnou konzervačnou látkou, ktorá prírodný charakter cukrovej pasty ešte viac vyzdvihuje.

Cukor ako konzervant používame bežne v živote a častokrát si to ani neuvedomujeme. Túto jeho úžasnú schopnosť využívame, v súvislosti so zaváraním.

Viete však prečo je tak účinný?

Aby sa nám potraviny alebo kozmetika nepokazili, musíme zabrániť množeniu baktérií. Baktérie pre život a rozmnožovanie potrebujú vlhké prostredie, čiže vodu. Cukor má jednu vynikajúcu schopnosť, že dokáže na seba viazať vodu, čiže ju aj odoberá z buniek baktérií, ktoré zostanú dehydrované a nedokážu prežiť a rozmnožovať sa.

Cukor má naviac aj dezinfekčné účinky a napomáha k rýchlejšej regenerácii poranenej pokožky.

By | 2017-09-27T14:08:35+00:00 október 29th, 2015|Kozmetika|0 Comments

Leave A Comment

Nový tovar

Hodnotenie nákupov

★★★★★
5 5 1
S tovarom som nadmieru spokojná. Ochota, rýchlosť dodania zásielky či odpovedanie na prípadné otázky je všetko na výbornú.

★★★★★
5 5 1
Velka spokojnost.

★★★★★
5 5 1

★★★★★
5 5 1
Veľmi rýchle dodanie, som spokojná so všetkým.

★★★★★
5 5 1
nakup prebehol bez problemov, s produktom som velmi spokojna, velmi ocenujem informacne emaily ohladne pouzivania pasty. dakujem pekne