Neprestávajte ani po lete. Pravidelná depilácia vám prinesie viaceré výhody.

Teplého slniečka pomaly ubúda a začínate si obliekať dlhé a teplejšie oblečenie. Nedepilované chĺpky sa dajú schovať pod dlhé šaty a akosi sa nimi prestávate zaoberať. Je to dobré alebo zlé? Skôr si treba položiť otázku, čo chcete dosiahnuť.

Ide vám len o narýchlo oholené chĺpky, ktoré riešite každý 2-3 deň alebo o dlhodobú starostlivosť o svoju pokožku?

V prípade, ak je pokožka v poriadku a nie sú s ňou žiadne problémy, nie je dôvod hľadať nejaké iné riešenie, teda ak vám nevadí, že sa musíte holiť každý 2-3 deň. Je však otázka, či je aj toto riešenie.

Pri holení sa spolu s chĺpkami odstraňuje aj ochranná vrstva pokožky. Príliš častým holením má pokožka problém, si túto ochranu nanovo vybudovať, a preto začne byť citlivá a reaguje podráždene. Presne toto končí začervenaním pokožky, pálením, svrbením a nepeknými fľakmi.

Pravidelná cukrová depilácia nám prináša oveľa viac výhod, ako si myslíme.

  • Ak sa pravidelne chĺpok vytrháva, tak sa oslabuje jeho korienok, čím sa rast spomaľuje, až sa časom úplne zastaví. Ak sa depilujete len 2-3 mesiace v roku, a potom používate žiletku alebo chĺpky neriešite vôbec, korienok sa spamätá a rast sa obnoví. Čo z toho vyplýva? Ak sa depilujete pravidelne, tak po čase na pokožke vznikajú holé miesta „mapy“, kde chĺpky prestávajú rásť.

  • Pravidelnou cukrovou depiláciou chĺpky oveľa jemnejšie a bledšie, takže aj samotná depilácia prebieha oveľa rýchlejšie a minie sa menej cukrovej pasty. Je rozdiel vytrhnúť pevný a hrubý chĺpok oproti jemnému a bledému, ktorý skoro vôbec nie je vidieť.

  • Pravidelnou depiláciou si pokožka zvykne a bolestivosť vnímate oveľa menej, miestami vôbec.

  • Čas medzi depiláciami sa predlžuje z 2 týždňov na 3-4 týždne.

  • Ak máte po holení problémy s pokožkou, je príliš citlivá, prejavujú sa na nej alergické reakcie v podobe fľakov, začervenania alebo svrbenia, pravidelná cukrová depilácia vám tento stav nezhorší, naopak pokožke pomôže. Medzi dvomi depiláciami má dostatok času, ktorý potrebuje na regeneráciu.

  • Ak si pravidelne odstraňujete chĺpky, tak vás neprekvapí žiadna situácia, kde musíte odhaliť nohy alebo pazuchy s chĺpkami.

  • Nemusíte narýchlo používať žiletku, čo pravdepodobne nechcete, lebo vám zas budú rásť pichľavé a nepríjemné chĺpky a môžu sa vám vrátiť problémy s pokožkou a chĺpkami, ktoré cukrová depilácia pomohla upraviť.

A čo nevýhody pravidelnej depilácie?

Keď som nad nimi rozmýšľala, jediné čo mi napadlo, bol čas venovaný depilácii a nákup cukrovej pasty. Z hľadiska pokožky a ošetrenia som nevýhodu nenašla. Ťažko však povedať, či v tomto prípade môžem hovoriť o nevýhode. Veď čas, ktorý strávite činnosťou, ktorá vám prináša dobrý pocit, prípadne vám pomôže vyriešiť dlhodobý problém, asi nenazvem nevýhodou. Skôr – oplatí sa to

Vaša Alica